7:15 AM
Закон про зону вільної торгівлі з Ізраїлем підписав Президент

Президент України Володимир Зеленський підписав схвалений Радою закон про ратифікацію угоди між Кабміном і урядом Ізраїлю про зону вільної торгівлі.

Як повідомляється на сайті парламенту, закон повернуто з підписом президента 6 серпня. Зона вільної торгівлі почне діяти через 60 днів після ратифікації в обох країнах. Угода передбачає, що Ізраїль скасовує близько 80% ввізних мит для українських промтоварів і більше 9% – на товари АПК. Зі свого боку Україна скасовує близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію і більше 6% – для сільгосппродукції. Очікується, що завдяки ЗВТ Україна зможе наростити до Ізраїлю експорт зернових, молочних продуктів, рослинних масел, напоїв та тютюнових виробів. При цьому від скасування мит на ізраїльські товари постраждають українські підприємства легкої промисловості та машинобудування.

Нагадаємо, переговори між Україною і Ізраїлем про зону вільної торгівлі тривали шість років. У червні 2018 під час візиту Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Ізраїлю з вищим керівництвом країни на політичному рівні були остаточно узгоджені всі пункти угоди. 21 січня 2019 перший віце-прем’єр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів і міністр економіки Держави Ізраїль Елі Коен підписали угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. У Міністерстві економічного розвитку вважають, що ЗВТ допоможе збільшити експорт до Ізраїлю і поліпшити сальдо торгівлі.

Переглядів: 5393 | Додав: abel | Теги: Ізраїль, закон, зона, торгівля, вільна, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar