Як правильно обрати жорсткість ортопедичного матраца?

Сон — це час, коли тіло та мозок людини відпочивають і відновлюються. Від якості відпочинку залежать самопочуття, настрій, працездатність і стан здоров’я взагалі. Тому облаштування спального місця, зокрема вибір ортопедичного матраца, має важливе значення.

Одним з основних параметрів під час вибору ортопедичного матраца є його жорсткість.

Види жорсткості матраців

За жорсткістю всі матраци ортопедичні поділяються на три основні групи:

  • Жорсткі — можуть витримувати великі навантаження та мінімально прогинаються під вагою людини.

  • Із середньою жорсткістю — підходять для більшості користувачів. За відчуттями такі вироби нагадують дивани.

  • М’які — повторюють контури тіла людини й легко прогинаються навіть під невеликою вагою.

Вибір потрібної жорсткості ортопедичного матраца

Правильно обрати жорсткість матраца не так легко, як здається на перший погляд. Існують такі поширені помилки: що жорсткіший виріб, то краще, або що середня жорсткість підходить усім. Насправді під час вибору потрібно враховувати індивідуальні особливості людини, такі як:

  • Вік. Для немовлят і дітей віком до 3 років необхідно вибирати жорсткі ортопедичні матраци, які сприяють правильному формуванню кістково-м’язової системи. Для підлітків і молодих людей до 25 років підходять матраци із середньою жорсткістю. Для дорослих людей оптимальними є середньо-жорсткі та м’які матраци. Існує закономірність: що старшою стає людина, то м’якший матрац їй потрібен.

  • Улюблена поза під час сну. Тим, хто спить на животі, підходять жорсткі моделі, оскільки м’які змушують хребет неприродно прогинатися вперед. Тим, хто полюбляє спати на боці, краще вибирати моделі середньої жорсткості. Для правильного положення хребта під час сну на спині потрібні максимально жорсткі матраци, які не дають плечам і тазу прогрузати надто глибоко.

  • Вага. Для осіб із масою тіла 40–60 кг найкраще підходять м’які та середньо-жорсткі ортопедичні матраци КІМА. Люди з вагою в діапазоні 60–90 кг під час вибору матраца можуть керуватися особистими вподобаннями. Людям із масою тіла понад 90 кг варто вибирати жорсткі моделі, які можуть забезпечити хребту належну підтримку.

  • Стан здоров’я. Тим, хто має проблеми зі здоров’ям, під час вибору матраца краще проконсультуватися з лікарем.

ТМ «КІМА» пропонує великий асортимент якісних ортопедичних матраців. Тут кожен зможе знайти саме те, що потрібно.

Категорія: Цікаві статті | Додав: abel (2023-05-25)
Переглядів: 7160 | Рейтинг: 5.0/13
Всього коментарів: 0
avatar